מתנות לחג לעובדים – מה אומר החוק בנושא?

כולנו, או לפחות רובנו, אוהבים חגים. אחת המסורות האהובות עלינו היא המתנה לחג. יש עובדים שכבר בתחילת הקיץ מתחילים לחשוב מה יהיה השי לראש השנה, ועוד לפני פורים מדמיינים מה יקבלו לפסח. יש גם מעסיקים שמקדישים תשומת לב רבה לבחירת מתנות שישמחו באמת את העובדים, אבל גם יש עסקים וארגונים שלא מעניקים כלום בחגים. בעמוד זה תמצאו מידע עדכני לגבי החוק הרלוונטי לנושא המתנות לחג לעובדים, כך שתדעו למה לצפות.

האם יש לגבי מתנות לחג לעובדים חוק מחייב?

חשוב להדגיש מיד: כשבוחנים את הנושא של מתנות לחג לעובדים חוק שמחייב את המעסיקים פשוט לא קיים בספר החוקים. כלומר, בעלי העסקים והמנהלים בארגונים השונים הם ורק הם מחליטים האם להעניק שי לחג כזה או אחר, או לא.

למרות היעדרו של חוק מחייב, ישנן גם נסיבות שבהן מתנות לעובדים לפסח, ראש השנה, חנוכה וכו' הן כן חובה ולא זכות מבחינת המעסיקים – כשחוזה העסקה, קיבוצי או אישי, כולל סעיף מפורש שבו מופיעה התחייבות שכזו. במקרים אלה, מתוקף חוק החוזים, רשאים העובדים לדרוש מתנה (בהתאם לפרטים הספציפיים בחוזה שלהם).

מקרה נוסף שבו כן יש חובה לתת מתנה לחג הוא כשמדובר על עובדים של חברות ניקיון ותחזוקה ועובדים של חברות שמירה ואבטחה. חובה זו נכנסה לתוקף ב-2014, והיא כוללת מתנה בפסח ומתנה בראש השנה. גובה השי הוא כ-200 ש"ח בכל אחד מהמועדים הנ"ל, והזכאות לו מותנה בעבודה בהיקף של לפחות חצי משרה (91 שעות בחודש). גם חברות כוח אדם מחויבות להעניק מתנות לעובדיהן בחגים הנ"ל.

איסור אפליה במתן שי לחג

דגש חשוב אחר בהקשר של המתנות לחגים, שהפכו למסורת בחלק גדול מאוד ממקומות העבודה בארץ, הוא שחל איסור להעניק אותן רק לחלק מהעובדים.

הבסיס לכך הוא פסיקה חשובה של בית דין לעבודה משנת 2003 – במשפט שבו חסן אבו עסלה ועובדים אחרים תבעו את המועצה המקומית בית ג'אן. על-פי כתב התביעה המועצה ו-ועד העובדים החליטו בשנה מסוימת לתת שי לקראת עיד אל אדחא רק לחלק מהעובדים. פסק הדין חייב את המועצה לחלק את המתנה לכל העובדים, וזהו הנוהג המקובל בכל מקומות העבודה.

יחד עם זאת, כן ניתן למשל לקבוע קריטריונים מסוימים לגבי המתנות בחגים, למשל לפי הוותק במקום העבודה.

כללי המיסוי על המתנות לחגים

כאמור, אין לגבי מתנות לחג לעובדים חוק ספציפי, אבל כן יש התייחסות לנושא בתקנות מס הכנסה. על-פי התקנות, דין מתנה לחג כדין כל הכנסה אחרת, כלומר היא חייבת במס – בין אם מדובר בסכום כסף נוסף למשכורת, בין אם בתלושים ובין אם במקרים שבהם המעסיקים בחרו מתנות מקוריות לעובדים. בדרך כלל, המעסיקים לוקחים על עצמם את חבות המס, על-מנת שהמתנה תהווה אכן מתנה, אם כי הם לא מחויבים לעשות זאת על-פי החוק.